BÉLSZÍNCSÍKOK PAPRIKÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, habarás, hámozás, hevítés, keverve sütés, kikeverés, kimagozás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A hagymát cikkekre vágjuk. A kicsumázott kétféle paprikát nagy kockákra szabjuk. A leveskockát a vízbe morzsoljuk, és a keményítővel simára keverve szójaszósszal meg cukorral ízesítjük.
2. Wokban vagy teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat megforrósítunk, és a fokhagymát, a paprikát, a borsot meg a hagymacikkeket kevergetve, nagy lángon 1 percig sütjük benne. Szűrőlapáttal tálra szedjük.
3. A másik kanál olajat a serpenyőben megforrósítjuk, és a csíkokra vágott húst 2 perc alatt szép pirosra sütjük rajta. Megborsozzuk, és a keményítős mártással meg a zöld félével együtt kevergetve besűrítjük.