Cseresznye, meggy nyersen sütemény töltelékeként Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: csonthéjas gyümölcs magozó, keverőtál
Eljárások: kikeverés, kimagozás
Adag: 1 adag (5 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
500 dkg tisztított, kimagozott meggy
vagy
500 dkg tisztított, kimagozott cseresznye
1 darabka fahéj
1 szem szegfűszeg
1 dl rum
1 evőkanál tartósítószer
100 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1. A gyümölcsöt (külön-külön vagy keverve a kétfélét) megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk.
2. Zománcozott vagy porcelántálban hozzákeverjük a cukrot, a tartósítószert, a rumot, a szegfűszeget, és a fahéjat.
3. Letakarjuk, hűvös helyre tesszük 2 napra, és legalább naponta háromszor fakanállal alaposan átkeverjük. Ezután elosztjuk az előkészített üvegekbe, ráöntjük a saját levét, és az üveget lezárjuk.
Felnyitott üvegben sem romlik meg.