Cseresznye, meggy nyersen sütemény töltelékeként Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 60 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: csonthéjas gyümölcs magozó, keverőtál
Eljárások: kikeverés, kimagozás

Adag: 1 adag (5 kg)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
500 dkg tisztított, kimagozott meggy

vagy

500 dkg tisztított, kimagozott cseresznye
1 darabka fahéj
1 szem szegfűszeg
1 dl rum
1 evőkanál tartósítószer
100 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A gyümölcsöt (külön-külön vagy keverve a kétfélét) megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk.

2. Zománcozott vagy porcelántálban hozzákeverjük a cukrot, a tartósítószert, a rumot, a szegfűszeget, és a fahéjat.

3. Letakarjuk, hűvös helyre tesszük 2 napra, és legalább naponta háromszor fakanállal alaposan átkeverjük. Ezután elosztjuk az előkészített üvegekbe, ráöntjük a saját levét, és az üveget lezárjuk.

Felnyitott üvegben sem romlik meg.