KEMENCÉS HARCSA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: filéző kés, kés, keverőtál, sütő, tűzálló edény
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, filézés, hámozás, kikeverés, lerakás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg harcsafilé
80 dkg burgonya
4 dkg vaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 dl tejföl
½ kávéskanál édes pirospaprika
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A harcsafilét kisebb darabokra vágjuk, és besózzuk.
2. A krumplit megtisztítjuk, vékonyra szeljük (esetleg legyaluljuk).
3. Egy zománcos tepsit vagy egy lapos tűzálló tálat kivajazunk, elterítjük benne a krumpliszeleteket, megsózzuk, és rárakjuk a haldarabokat.
4. A hagymát lereszeljük, elkeverjük a tejföllel meg a pirospaprikával, és rásimítjuk a halszeletekre.
5. Középmeleg sütőbe tesszük (mivel kemencénk többnyire már nincs), és addig sütjük, míg a krumpli megpuhul.