Angol bélszín gombával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: fokhagymaprés, kés, kötözőzsineg, serpenyő, tepsi, tűzhely
Eljárások: angolos sütés, beforralás, darabolás, szeletelés, felengedés, hámozás, kötözés, párolás, pirítás, sütés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg bélszín
30 dkg vegyes erdei gomba
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
½ csokor apróra vágott petrezselyem
4 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Kis peremes tepsiben vagy nagy serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat. Beletesszük a formára kötözött, sóval-borssal bedörzsölt bélszínt. Nagy lángon köröskörül megpirítjuk.

2. A hőmérsékletet csökkentjük, a húst 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül szép barna, belül még rózsaszín, de már nem véres.

3. A húst kivesszük, sütőben melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelébe beletesszük a maradék olajat.

4. Beletesszük a megtisztított gombát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk és 5-8 perc alatt megpároljuk.

5. Felöntjük a borral és nagy lángon beforraljuk. A felszeletelt angol bélszínt a boros gombamártással leöntve kínáljuk.

Az eredeti recept félig nyers, azaz angolosra sütött bélszínt ír elő, de akár teljesen át is süthetjük.