EPRES TRIFLE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, habverés, hűtés, kikeverés, lerakás/rétegezés, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. A barackot lecsepegtetjük, felszeleteljük, de a levét megőrizzük. A piskótát 1 cm-es szeletekre vágjuk, és a tálat (vagy poharakat) kibéleljük vele.
2. A vermutot 2 evőkanál baracklével összekeverve a tésztára locsoljuk, a barackot belerakjuk, és jégbe hűtjük.
3. A tortabevonót a vízzel simára keverjük, alufóliával bélelt tálba öntjük, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni, majd kockákra vágjuk.
4. A hidegen kikeverhető krémport a tejjel meg a vaníliás cukorral simára keverjük.
5. A zselét a barackra terítjük, a pudinggal bevonjuk, és tejszínhabbal, eperrel és dióval díszítve kínáljuk.
PISKÓTATEKERCS
A tojásokat feltörjük, és különválasztjuk a sárgákat és a fehérjéket.
A cukor kétharmadát hozzáadjuk a sárgákhoz, és jól kikeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzákeverjük a megmaradt cukrot.
Beletesszük a kikevert tojássárgákat, összedolgozzuk, végül óvatoson belekeverjük a lisztet.
Kivajazott tepsiben vagy sütőpapíron 1–1,5 cm vastagra elterítjük. Előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük.
Lekvárral megkenjük, zsírpapírba csomagolva (még melegen) feltekerjük, kihűtjük. Ha kihűlt, ujjnyi vastagságúra szeljük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.