LASAGNE ALLA MARINARA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: filéző kés, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, filézés, kikeverés, lerakás, pirítás, rák előkészítése, reszelés, gyalulás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A mártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Beletesszük a garnélahúst és a halat, és közepes tűzön 3-5 percig pirítjuk, amíg a garnéla rózsaszínű lesz. Egy szűrőkanállal kiszedjük a garnélát, és félretesszük. A serpenyőbe dobjuk a gombát, és 5 percig pirítjuk, majd a halat és a gombát is a rákhús mellé szedjük.
2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A halkeveréket belekeverjük a besamelmártásba. Sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot, a turbolyát, a bazsalikomot, a halmártást és a nem előfőzendő lasagne lapokat rétegesen lerakjuk egy nagy tűzálló tálba. Az utolsó réteg halas mártás legyen. Meghintjük a parmezán sajttal.
3. A sütőben 35 percig sütjük, hogy a teteje aranybarna legyen. Forrón tálaljuk.
BESAMELMÁRTÁS
A besamelmártáshoz megolvasztunk 2 evőkanál vajat. Belekeverünk 4-5 dkg lisztet, 2 percig kevergetjük, majd hozzákeverünk 3 dl melegített tejet. Hozzáadunk 2 evőkanál apróra vágott hagymát, 5 szem fehér borsot, 2 szál petrezselymet. Sóval, kakukkfűvel, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. 15 percig lassan gyöngyözve főzzük, majd átszűrjük.