CSOKOLÁDÉKOSÁRKA MASCARPONEKRÉMMEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kenőecset, keverőtál, mikrohullámú készülék, nyomózsák, sütőpapír, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, hűtés, kikeverés, töltés, törés

Adag: 6-8 főre (20 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg étcsokoládé
A meghintéshez:
ízlés szerint kakaópor
A töltelékhez:
20 dkg mascarpone
¼ teáskanál vaníliaaroma
10 dkg tejcsokoládé

vagy

10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. Egy tepsire sütőpapírt terítünk. Az összetört étcsokoládét egy forró vizes lábosba állított tálban megolvasztjuk. 20 darab sütőpapír-kosárka falát és alját kiskanállal vagy ecsettel bevonjuk az olvadt csokoládéval. A kosárkákat nyílásukkal lefelé fordítva a sütőpapírra tesszük. Ha a csokoládé megdermedt, óvatosan eltávolítjuk róluk a sütőpapírt.

2. A töltelékhez felolvasztjuk a csokoládét. A mascarponét és a vaníliaaromát egy tálban összekeverjük az olvadt csokoládéval. A krémet a hűtőbe tesszük, és időként megkeverjük, amíg kellően besűrűsödik.

3. A mascarponekrémet csillagos csövű habzsákba töltjük, és belenyomjuk a csokoládékosárkákba. A tetejét kakaóporral meghintjük.