SZENTJÁNOSKENYÉR-ZABOS KOCKA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütőpapír, tepsi, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, kikeverés, sütés, vízfürdő

Adag: 1 tepsi (16-25 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg zabpehely
12 dkg szentjánoskenyér
1 csipet só
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg datolya
12 dkg vaj
1 evőkanál méz

vagy

1 evőkanál juharszirup

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 20 cm-es tepsit.

2. A durvára vágott szentjánoskenyeret, a juharszirupot (vagy mézet), a felvágott vajat vízfürdő felett felolvasztjuk

3. Belekeverjük a zabpelyhet, a finomra vágott datolyát, kókuszreszeléket és a sót. Jól összedolgozzuk. Tepsibe rakjuk.

4. 25-30 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Felkockázzuk. 5 napig eltartható.