TONHAL KATALÁN MÓDRA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, paradicsom passzírozó, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, passzírozás, áttörés, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben felhevítünk két evőkanál olívaolajat, megsütjük benne a halszeletek mindkét oldalát. Felöntjük a borral, és néhány perccel később hozzáadjuk a meghámozott, áttört paradicsomot. További 10 percig hagyjuk csendesen forrni, kissé megsózzuk, és melegen tartjuk.
2. A maradék olívaolajat felforrósítjuk egy másik serpenyőben, üvegesre pároljuk benne a megtisztított, vékony karikákra vágott hagymát. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. A paprikát csíkokra vágjuk, ugyancsak hozzáadjuk. Megsózzuk, beletesszük az erős paprikát, a peperonit. Kis lángon rövid ideig pároljuk. A tonhalat a zöldségekkel tányérokra rendezzük, megöntözzük kevés pecsenyelével, és tálalás előtt frissen őrölt borssal megszórjuk.