SZICÍLIAI TIMBALE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, konyhai robotgép, serpenyő, sütő, szűrő, tésztafőző fazék, tortaforma, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, lerakás, párolás, sütés, szűrés, turmixolás
Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
vagy
Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a paradicsom szétesik.
2. Robotgépbe tesszük, sima krémmé keverjük. Frissen őrölt borssal fűszerezzük.
3. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.
4. Lecsöpögtetjük, belekeverjük a vajat és az apróra vágott scamorza sajt felét.
5. Kivajazunk és morzsával behintünk egy 23 cm-es tortaformát.
6. Belefektetünk egy sor tésztát, erre paradicsommártást, ricottát vagy tehéntúrót simítunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére scamorza sajt kerüljön. Megszórjuk zsemlemorzsával.
7. Előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tálra borítva tálaljuk.