CSOKOLÁDÉKOSÁRKA MASCARPONEKRÉMMEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kenőecset, keverőtál, mikrohullámú készülék, nyomózsák, sütőpapír, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, formázás, hűtés, kikeverés, töltés, törés
Adag: 6-8 főre (20 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Egy tepsire sütőpapírt terítünk. Az összetört étcsokoládét egy forró vizes lábosba állított tálban megolvasztjuk. 20 darab sütőpapír-kosárka falát és alját kiskanállal vagy ecsettel bevonjuk az olvadt csokoládéval. A kosárkákat nyílásukkal lefelé fordítva a sütőpapírra tesszük. Ha a csokoládé megdermedt, óvatosan eltávolítjuk róluk a sütőpapírt.
2. A töltelékhez felolvasztjuk a csokoládét. A mascarponét és a vaníliaaromát egy tálban összekeverjük az olvadt csokoládéval. A krémet a hűtőbe tesszük, és időként megkeverjük, amíg kellően besűrűsödik.
3. A mascarponekrémet csillagos csövű habzsákba töltjük, és belenyomjuk a csokoládékosárkákba. A tetejét kakaóporral meghintjük.