TEJES KARAMELLMÁRTÁS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: forralás, főzés, karamellizálás, kikeverés

Adag: 1 adag (0.37 liter)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg barna cukor
1 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál szirup
12 és fél dkg vaj
1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

1. Közepes lábosban elkeverjük a vajat és a cukrot. Kis lángon addig keverjük, amíg a vaj felolvad, a cukor elolvad. Felforraljuk.

2. Hozzáadjuk a nádcukorból készült sárga szirupot és a tejszínt. Kis lángra tesszük, így főzzük kevergetve 10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vaníliát. Hidegen vagy forrón tálaljuk. Ha állni hagyjuk, besűrűsödik. Fagylalt, gofri vagy palacsinta mellé kínáljuk.