FŰSZERES SÜLT BÁRÁNYCOMB Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, edényfogó, séfkés, sütő, tepsi, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, hártyázás, kikeverés, pihentetés, préselés, sütés, zúzás
Adag: 6 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. A bárányhúsról levagdossuk a felesleges zsírt. Mindenhol bedörzsöljük citromlével és borssal, és egy tepsibe tesszük az egész fej fokhagymával és a ghee-vel. Kb. 50 percig sütjük, vagy míg a fokhagyma megpuhul.
2. A puhára pirított fokhagyma belsejét kinyomjuk a héjból. A fokhagymapépet egyenletesen a bárányra kenjük, és rászórjuk a koriandert és a római köményt. A tepsibe tesszük a fahéjat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a chiliport és a kardamomot.
3. A bárányt további 50 percig sütjük, vagy míg átsül, időnként megkenjük a tepsiben lévő szafttal. A bárányt kivesszük a tepsiből, és 10-15 percre félretesszük, mielőtt felszeleteljük.
4. Beleöntjük a vizet a tepsibe, és megkeverjük, hogy elkeveredjen a szafttal. A tepsit a tűzhely tetejére tesszük; gyors tűzön addig főzzük, míg a leve elfő, és besűrűsödik. Az egész fűszereket kivesszük, sózzuk, borsozzuk.
5. Belekeverjük a joghurtot, és felmelegítjük. A felszeletelt sült húsra kanalazzuk a szószt.