GOMBÁVAL RAKOTT KRUMPLI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, sütő, szűrő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, lerakás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A meghámozott burgonyát vékony karikára vágjuk, majd sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.
2. Kivajazunk egy lapos tűzálló tálat. A burgonya egynegyedét belefektetjük (1. kép).
3. Ráhalmozzuk a megtisztított, felszeletelt gomba egynegyedét. Megszórjuk kevés sóval, rozmaringlevelekkel, zúzott fokhagymával és apróra vágott metélőhagymával (2. kép).
4. Folytatjuk a rétegzést, amíg tart a hozzávalókból. Az utolsó réteg burgonya legyen.
5. A tejszínt sóval, borssal ízesítjük és a rakott burgonyára öntjük (3. kép).
6. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 40-45 percig sütjük.
7. Friss metélőhagymával díszítve, azonnal tálaljuk.