Hízottliba-pecsenye Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 10 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, edényfogó, hűtőszekrény, sütő, sütőzacskó, tepsi
Eljárások: pácolás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db liba
2 dkg fehér üröm
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A kibelezett libát dörzsöljük be erősen (a hasüregét is) apróra morzsolt fekete ürömfűvel és műanyag tasakba csomagolva tegyük be a hűtőszekrénybe, legalább egy éjszakára.

2. Sütés előtt közvetlenül besózzuk, majd alufóliába csomagolva középmeleg sütőben 120 percen át sütjük.

3. Ekkor felvágjuk az alufóliát és ha még nem elég piros, akkor a fóliából kivéve tepsiben sütjük tovább hirtelen lángon, amíg szép barnapiros lesz.

Alufólia helyett használhatunk sütőzacskót, ebben teljesen jól lezárva tudjuk sütni a pirításig.