ZÖLDSÉGES OMLETT PITÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 60 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, habverő, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tortalapát, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hevítés, hűtés, kikeverés, kimagozás, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, sütés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db pita
3 db kissé felvert tojás
4 db apró, reszelt cékla
2 szál finomra vágott újhagyma
1 db vékonyra szeletelt, csíkokra vágott piros húsú paprika
1 szál hámozott, reszelt sárgarépa
1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál édes chiliszósz
2 és fél teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál rizsecet
1 teáskanál szezámolaj
4 teáskanál szójaszósz
3 evőkanál mogyoróolaj
1 fej karikára vágott vöröshagyma
néhány csepp Tabasco-szósz
A díszítéshez:
igény szerint karikára vágott sárga húsú paprika

Elkészítés:

1. A céklát, fél teáskanál gyömbért, a fokhagyma felét, a rizsecetet, a szezámolajat, 1 teáskanál szójaszószt, az újhagymát és a Tabasco-szószt nagy tálba tesszük. Jól összekeverjük, félretesszük.

2. A mogyoróolaj felét wokban vagy serpenyőben felhevítjük. Beletesszük a vöröshagymát és a maradék fokhagymát, közepes lángon 1 percig pirítjuk, majd belekeverjük a paprikát, a répát, a maradék gyömbért és a chiliszószt. Még 1-2 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Levesszük a tűzről, a keveréket átöntjük egy nagy tálba; hagyjuk kissé hűlni. Egy másik tálban simára keverjük a tojásokat a kukoricaliszttel és a maradék szójaszósszal. Hozzáadjuk a kihűlt zöldségkeverékhez, és jól összekeverjük.

3. Serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. A tojásos zöldség negyedét az olajba kanalazzuk és vastag lepénnyé lapítjuk. Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük. Ugyanígy készítünk még 3 zöldséglepényt.

4. A pitakenyerek mindkét oldalát kissé megpirítjuk. A céklás keverék levét kinyomkodjuk. A pitákat tányérokra tesszük. Mindegyikre ráhelyezünk egy zöldséges omlettet és egy kis céklás keveréket. Sárga húsú paprikakarikákkal díszítjük, a többi pitával tálaljuk.