JOGHURTOS GYÜMÖLCSFAGYLALTOK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, kikeverés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl joghurt
25 dkg mirelit gyümölcs

vagy

3 evőkanál lekvár

vagy

2 és fél dl gyümölcslé
25 dkg kristálycukor
½ tasak zselatinpor

Elkészítés:

1. A joghurtot jól felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a használati utasítás szerint feloldott zselatint (figyeljünk, csak fél tasak!), és a gyümölcsízesítőt (a szobahőmérsékleten kicsit már felengedett gyümölcsöt szükség szerint apróra vágjuk).

2. Jól elkeverjük, majd egyben vagy kisebb formákban lefagyasztjuk. Fagyasztás nélkül krémként is fogyasztható.

Ugyanígy készül a Joghurtos citromfagylalt, csak a mélyhűtött gyümölcsöket 2 citrom levével és reszelt héjával pótoljuk.