JOGHURTOS GYÜMÖLCSFAGYLALTOK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl joghurt
25 dkg mirelit gyümölcs
vagy
3 evőkanál lekvár
vagy
2 és fél dl gyümölcslé
25 dkg kristálycukor
½ tasak zselatinpor
Elkészítés:
1. A joghurtot jól felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a használati utasítás szerint feloldott zselatint (figyeljünk, csak fél tasak!), és a gyümölcsízesítőt (a szobahőmérsékleten kicsit már felengedett gyümölcsöt szükség szerint apróra vágjuk).
2. Jól elkeverjük, majd egyben vagy kisebb formákban lefagyasztjuk. Fagyasztás nélkül krémként is fogyasztható.
Ugyanígy készül a Joghurtos citromfagylalt, csak a mélyhűtött gyümölcsöket 2 citrom levével és reszelt héjával pótoljuk.