ALMAKRÉM BORRAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, reszelő, szita, szűrő, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habverés, hűtés, kikeverés, kimagozás, passzírozás, áttörés, reszelés, gyalulás, szűrés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az almákat megmossuk (nem hámozzuk), negyedekre vágjuk, magházukat kivágjuk, és a gyümölcsöt kevés cukorral és citromlével ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük.
2. A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. Az almát elkeverjük a tojássárgákkal, a maradék cukorral, a borral, a fahéjjal és a reszelt narancshéjjal.
3. Tűzre tesszük, s habverővel addig verjük, amíg – majdnem forrva – besűrűsödik. Ekkor a tojáshabot apránként, könnyedén a forró krém közé keverjük. Nagyobb tálba vagy poharakba adagoljuk, és tálalásig hűtőben tartjuk. Tetejét gyümölccsel vagy csokoládéreszelékkel díszíthetjük.