ALMÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA RIZZSEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: fazék, kés, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kimagozás, lerakás, párolás, sütés, szikkasztás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg előfőzött rizs
100 dkg savanyú káposzta
100 dkg kimagozott, szeletelt alma
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
2 dl almalé
1 mokkáskanál kristálycukor
Elkészítés:
1. A jól kifacsart káposztát a felforrósított olajban az almalével félpuhára pároljuk, hozzáadjuk a magházától megszabadított, szeletekre vágott almát, a cukrot, s addig pároljuk, míg az alma is megpuhul (3-4 perc).
2. Közben a rizst előírás szerint megfőzzük.
3. Egy tűzálló tálat kikenünk kevés olajjal, és a rizst a káposztával rétegenként belerakjuk, a tejföllel meglocsoljuk, és forróra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átsütjük.