Garnélás pirítós Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: kenőkés, kés, keverőtál, konyhai robotgép, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, turmixgép, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, rák előkészítése, sütés bő zsiradékban, turmixolás
Adag: 6 főre (24 darab)
Elkészítés:
1. A nyers garnélát páncéljából kibontjuk, tápcsatornáját eltávolítjuk.
2. A tojások sárgáját és fehérjét két kis tálba különválasztjuk, a sárgáját kissé felverjük. Egy robotgépbe tesszük a garnéla húsát, a tojásfehérjét, a fokhagymát, a lecsepegtetett, finomra aprított konzerv vízigesztenyét, a friss korianderlevelet, a friss gyömbért, és a fehér borsot és sót. 20-30 másodpercig keverjük, vagy míg a keverék sima lesz.
3. A fehér kenyér szeleteinek héját levágjuk, keresztben kettévágjuk, aztán a fél szeleteket is újra kettévágjuk, hogy kis háromszögeket kapjunk. Mindegyik háromszög tetejét megkenjük tojássárgájával, mindegyik háromszöget egyenletesen megkenjük a garnélás keverékkel, és megszórjuk fehér szezámmaggal – kb. 1 evőkanálnyira lesz szükségünk.
4. Egy mély serpenyőt félig megtöltünk olajjal, és mérsékelten felforrósítjuk. Kis adagokban, a garnélás keverékkel lefelé 10-15 másodpercig sütjük benne a háromszögeket, vagy míg aranyszínűek és ropogósak lesznek. Forrón tálaljuk.