TÖLTÖTT PAPRIKA KÍNAI MÓDRA Téma: Receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága
Eszközök: húsdaráló, kés, keverőtál, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, kikeverés, kimagozás, rák előkészítése, sütés, töltés
Adag: 6 főre (24 darab)
Elkészítés:
1. Összekeverjük a megtisztított és finomra aprított nyers garnélát, a darált sertéshúst, a sót, a finomra aprított újhagymát, a finomra aprított vízigesztenyét, a szójaszószt és a száraz sherryt.
2. A paprikákat hosszában 3-4 részre vágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk. A paprikacikkeket megtöltjük, és félbevágjuk.
3. Egy wokban felhevítjük az olajat. A paprikadarabokat adagonként közepes-magas hőfokon 3-4 percig sütjük, vagy míg jól megbarnulnak. Megfordítjuk, és további 3 percig sütjük. Ugyanezt megismételjük a többi darabbal. Azonnal tálaljuk.