TÖLTÖTT PAPRIKA KÍNAI MÓDRA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: húsdaráló, kés, keverőtál, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, kikeverés, kimagozás, rák előkészítése, sütés, töltés

Adag: 6 főre (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db paprika
50 dkg nyers garnélarák
30 dkg sovány darált sertéshús
1 evőkanál földimogyoró-olaj
2 teáskanál száraz sherry
1 teáskanál só
3 szál apróra vágott újhagyma
3 evőkanál finomra vágott vízigesztenye
3 teáskanál szójaszósz

Elkészítés:

1. Összekeverjük a megtisztított és finomra aprított nyers garnélát, a darált sertéshúst, a sót, a finomra aprított újhagymát, a finomra aprított vízigesztenyét, a szójaszószt és a száraz sherryt.

2. A paprikákat hosszában 3-4 részre vágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk. A paprikacikkeket megtöltjük, és félbevágjuk.

3. Egy wokban felhevítjük az olajat. A paprikadarabokat adagonként közepes-magas hőfokon 3-4 percig sütjük, vagy míg jól megbarnulnak. Megfordítjuk, és további 3 percig sütjük. Ugyanezt megismételjük a többi darabbal. Azonnal tálaljuk.