GYÜMÖLCSÖS-MOGYORÓS KOCKA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, serpenyő, sütő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, kevert tészta kikeverése, pirítás, sütés

Adag: 1 tepsi (9 szelet)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg darált mandula
12 dkg finomra vágott aszalt sárgabarack
6 dkg aszalt meggy
5 dkg pirított, apróra vágott mogyoró
8 és fél dkg zabpehely
13 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 db felvert tojás
3 dkg szezámmag
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. Egy 18 cm-es, alacsony falú, négyzet alakú tepsit vajjal vékonyan kikenünk. A vajat a mézzel habverővel krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a tojást és a mandulát.

2. A többi hozzávalót is belekeverjük. A tésztát előkészített tepsibe nyomkodjuk, szépen elegyengetjük, a tetejét elsimítjuk.

3. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

4. A sütőből kivéve 10 percig hűlni hagyjuk, mielőtt a tepsiben felszeletelnénk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a tepsiből. Légmentesen záródó edényben tároljuk.