KÍNAI SÜLT RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: kés, keverőtál, séfkés, tortalapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, főzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, kikeverés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tojást sózzuk, borsozzuk.
2. A hagymát négy cikkre vágjuk. Az újhagymát rézsútosan rövid darabokra vágjuk. A sonkát nagyon vékony csíkokra vágjuk.
3. Egy wokban felhevítünk 1 evőkanál olajat, beleöntjük a tojást, a szilárd részét a közepe felé húzzuk, és megbillentjük a wokot, hogy a még nem szilárdult tojás a szélére folyjon. Mikor a tojás majdnem megszilárdult, nagy darabokra szedjük szét, hogy rántottaszerű legyen. Egy tányéron félretesszük.
4. A többi olajat és a sertészsírt felhevítjük a wokban, körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. Hozzáadjuk a hagymát, és magas hőfokon keverve pirítjuk, míg kezd üvegesedni. Hozzáadjuk a sonkát, és 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a rizst és a zöldborsót, és 3 percig keverve sütjük, míg a rizs átmelegszik. Hozzáadjuk a tojást, a szójaszószt, az újhagymát és a garnélákat. Felmelegítjük, és tálaljuk.