BANÁNOS-CSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőforma, sütőpapír
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kevert tészta kikeverése, sütés, szögletes forma bélelése papírral, törés

Adag: 1 őzgerincforma (8 szelet)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db érett banán
10 dkg apróra darabolt étcsokoládé
12 dkg puha vaj
8 dkg világos nádcukor
2 db tojás
22 dkg liszt
2 és fél teáskanál sütőpor
3 dkg kakaópor
1 evőkanál tej
A kikenéshez:
kevés vaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy 10 deciliter űrtartalmú, hosszúkás sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. A banánokat meghámozzuk, egy nagy tálba tesszük, és villával összetörjük.

2. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a tojást, majd a lisztet, a sütőport, a kakaót, és az egészet simára keverjük. Ha túl sűrű, adunk még hozzá tejet. Végül beleforgatjuk az aprított csokoládét.

3. A keveréket az előkészített formába töltjük, és 180 °C-on 50-60 percig sütjük, amíg a sütemény szépen megemelkedik, és a közepébe szúrt fémtű tiszta marad. 5 percig a formában hagyjuk, majd süteményrácsra tesszük. Szeletekre vágva, tetszés szerint vajjal kínáljuk.