Garnélás melegszendvics Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: alufólia, Fritőz, hűtőszekrény, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai robotgép, papírtörlő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, hűtés, kikeverés, sütés bő zsiradékban

Adag: 10 főre (40 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb tisztított, nyers garnélarák
10 szelet szendvicskenyér
2 teáskanál sherry
½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt bors
2 teáskanál szezámolaj
2 db tojásfehérje
2 evőkanál kukoricaliszt
másfél evőkanál finomra vágott korianderzöld
2 szál finomra vágott újhagyma
A díszítéshez:
ízlés szerint korianderzöld
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A garnélát konyhai robotgépben felaprítjuk. Hozzáadjuk a sherryt, a sót, a borsot, a szezámolajat, a tojásfehérjét és a kukoricalisztet. Simára keverjük, majd beleforgatjuk a felaprított korianderlevelet és a finomra metélt újhagymát.

2. Levágjuk a kenyér héját, a szeleteket vastagon megkenjük a garnélás keverékkel, és fél órára hidegre tesszük: ezalatt a rákent massza megdermed. A szeleteket tetszés szerint háromszögekre vagy kisebb négyzetekre vágjuk. Ha szükséges, a vágásfelületeknél elsimítjuk a szendvicskrémet. Minden darabot korianderlevéllel díszítünk.

3. Az olajat fritőzben vagy főzőedényben 180 °C-ra felforrósítjuk. A garnélás pirítósokat adagonként 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Az olajból kivéve konyhai papírtörölközőn lecsepegtetjük. Forrón kínáljuk.

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és minden formájában tálalható. A melegszendvicset természetesen frissen, forrón kínáljuk.