Garnélás melegszendvics Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: alufólia, Fritőz, hűtőszekrény, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai robotgép, papírtörlő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, hűtés, kikeverés, sütés bő zsiradékban
Adag: 10 főre (40 darab)
Elkészítés:
1. A garnélát konyhai robotgépben felaprítjuk. Hozzáadjuk a sherryt, a sót, a borsot, a szezámolajat, a tojásfehérjét és a kukoricalisztet. Simára keverjük, majd beleforgatjuk a felaprított korianderlevelet és a finomra metélt újhagymát.
2. Levágjuk a kenyér héját, a szeleteket vastagon megkenjük a garnélás keverékkel, és fél órára hidegre tesszük: ezalatt a rákent massza megdermed. A szeleteket tetszés szerint háromszögekre vagy kisebb négyzetekre vágjuk. Ha szükséges, a vágásfelületeknél elsimítjuk a szendvicskrémet. Minden darabot korianderlevéllel díszítünk.
3. Az olajat fritőzben vagy főzőedényben 180 °C-ra felforrósítjuk. A garnélás pirítósokat adagonként 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Az olajból kivéve konyhai papírtörölközőn lecsepegtetjük. Forrón kínáljuk.