SÜLT DÉLIGYÜMÖLCSÖK CITROMKRÉMMEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, reszelő, sütő, sütőforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, pácolás, préselés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az ananászt négybe vágjuk, leveleit nagyrészt eltávolítjuk. A meghámozott papayát félbevágjuk, magos részét kivájjuk, húsát vastag cikkekre vágjuk (1. kép).
2. Meghámozzuk a többi gyümölcsfajtát is. A mangót vastag cikkekre, a kivit félbevágjuk, a banánt egészben hagyjuk Az összes gyümölcsöt egy lapos tálalótálra rendezzük.
3. Megöntözzük a rum-citromlé-szegfűbors elegyével (2. kép), és 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy az ízek és zamatok jól érvényesüljenek. Közben időnként megforgatjuk a gyümölcsdarabokat.
4. A krémhez összekeverjük a margarint a porcukorral meg a reszelt citromhéjjal. Tálalásig hidegen tartjuk.
5. A lecsepegtetett gyümölcsöt pecsenyesütőbe tesszük. Megszórjuk cukorral (3. kép), és forró sütőben kb. 4 percig sütjük. Akkor jó, ha a cukor a tetején hólyagosodni, barnulni kezd.
6. A sült gyümölcsöket a tányéron megöntözzük a rumos lével. Citromkrémet kínálunk mellé.