GYÜMÖLCS KARAMELLAKÉREGBEN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, keverőtál, tűzálló edény
Eljárások: grillezés, karamellizálás, kikeverés, kimagozás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál malátacukor
4 dkg vegyes gyümölcs
5 csepp vaníliaaroma
másfél dl csökkentett zsírtartalmú tejszín
másfél dl sovány natúr joghurt

vagy

másfél dl sovány krémtúró

Elkészítés:

1. A vegyes, nyári gyümölcsöket (pl.: eper, ribiszke, cseresznye, meggy) hőálló desszerttálkákba töltjük (1. kép).

2. Összekeverjük a tejszínt meg a krémtúrót, vaníliaaromával ízesítjük, és a gyümölcsökre simítjuk (2. kép).

3. Minden adag tetejét meghintjük 1 evőkanál malátacukorral (3. kép). Néhány percre jól bemelegített grillsütőbe toljuk, hogy a cukor ráolvadjon a gyümölcsre, kissé karamellizálódjon. Forrón tálaljuk.

Ünnepi alkalmakra 2-3 evőkanál gyümölcslikőrrel is meglocsolhatjuk, mielőtt befednénk a tejszínes krémmel.
A legtöbb tejszínes készítményt ma már zsírszegény változatban is kínálják. Akinek ez is túl zsíros, a tejszínt ebben a receptben zsírszegény krémtúróval sovány tehéntúróval vagy natúr joghurttal helyettesítheti.
Egy adag: 225 kcal (942 kJ). zsírtartalma 1,1 dkg.