TÜZESEN CSÍPŐS MARHAHÚS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, kés, keverőtál, mozsár, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás nélküli főzés, habarás, hámozás, keverve sütés, kikeverés, kimagozás, pácolás, pirítás, törés
Adag: 4-6 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A pálmacukrot finom porrá törjük (1. kép). A szeletekre vágott marhahúst keresztirányban vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a gyömbérrel, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, a cukorral és a sötét szójaszósszal (2. kép). Fóliával letakarjuk, és 60 percig pácoljuk. Közben időnként megforgatjuk.
2. Az újhagymát, a bébikukoricát, a bambuszrügyet és a zöld, illetve piros, kimagozott és apróra vágott erős paprikát 1,5 percen át kevergetve pirítjuk (3. kép), azután kivesszük a serpenyőből. Állandóan kevergetve hirtelen megpirítjuk a marhahúst, amíg kifehéredik.
3. A halmártást és a kukoricalisztet elkeverjük 1 dl vízben, és a maradék páclével együtt az ételhez adjuk. Addig főzzük, amíg besűrűsödik.
4. Ekkor visszatesszük a zöldséget, és még 1-2 percig együtt pirítjuk (4. kép). Rizságyon tálaljuk.
Ha valaki kevésbé csípős, ám ugyanilyen ízletes ételt szeretne, csak a hegyes erős paprikákat kell helyettesítenie piros húsú paprikával.