Tapiókaleves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, habverő, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: forralás, főzés, habarás, kikeverés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A puha vajat tálba tesszük és kikeverjük a tojássárgájával. Belekeverjük a tejszínt is. Sóval, fehér borssal ízesítjük.
2. A levest felforraljuk, beleszórjuk a tapióka gyöngyöt, és állandó keverés mellett kb. 15 percig főzzük.
3. Belekeverjük a tejszínes folyadékot és 5 perc alatt kissé besűrítjük.
Zöldségerőleves
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.