BABOS-SÜTŐTÖKÖS RIZOTTÓ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, kukta, reszelő, tűzhely
Eljárások: felengedés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 4-6 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A vajat és olajat kuktában megforrósítjuk. Beletesszük a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt, és a lábosba szórjuk a rizst. 3 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
3. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, felöntjük a levessel. A kuktára rázárjuk a fedelét és a jelzéstől számítva 7 percig főzzük.
4. Hozzáadjuk a főtt tarkababot, és még 1 percig főzzük
5. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.
ZÖLDSÉGERŐLEVES
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.