ZÖLDSÉGES-CITROMOS RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fazék, fokhagymaprés, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás, pirítás, préselés, szűrés, zúzás
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott zöldhagymát és a zúzott fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot, a csíkokra vágott piros húsú paprikát, a felkarikázott sárgarépát, a felszeletelt csiperkegombát. 2 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a zöldborsót, megsózzuk, és fedő alatt 30 percig pároljuk.
4. Közben a rizst sós-sáfrányos vízben megfőzzük (13-15 perc), leszűrjük.
5. Összekeverjük a párolt zöldségekkel és a felszeletelt fekete olajbogyóval. Kevés citromlével meglocsoljuk, citromkarikákkal körítjük.
6. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.