RAKOTT RIZS BROKKOLIVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, fokhagymaprés, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, főzés, hámozás, kikeverés, lerakás, párolás, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A rizst sós vízben megfőzzük (13-15 perc), leszűrjük, tálba tesszük.
2. A brokkolit rózsáira szedjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a brokkolit. Megsózzuk, kis lángon 15 percig pároljuk (ha szükséges, vizet öntünk alá). Néhány szép rózsát díszítéshez félreteszünk.
3. Kivajazunk, és zsemlemorzsával behintünk egy tűzálló tálat. Belesimítunk egy réteg lecsepegtetett rizst. Ráhalmozzuk a hagymás brokkolit. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Még egy réteg rizs következik. Megszórjuk reszelt parmezán sajttal, reszelt szerecsendióval és zsemlemorzsával, rámorzsoljuk a maradék vajat.
4. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A félretett brokkolirózsával díszítve tálaljuk.