RIZS SÁRGARÉPÁVAL, DIÓVAL ÉS FRISS ZÖLD FŰSZEREKKEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, reszelő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csokor friss majoránna
½ csokor petrezselyemzöld
15 dkg dióbél
2 szál sárgarépa
30 dkg hosszúszemű fehér rizs
5 dkg vaj
ízlés szerint reszelt pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A vékony csíkokra vágott sárgarépát 3 dkg megforrósított vajon megpároljuk.

2. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, és 1 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A rizst 1 dkg vajon fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel és megpároljuk.

4. Összekeverjük a sárgarépával, a frissen vágott petrezselyemmel és majoránnával, a maradék vajjal. Ízlés szerint reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.