BURGONYÁVAL ÉS GOMBÁVAL RAKOTT RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, borsdaráló, kés, keverőtál, reszelő, sütő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, lerakás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. Ugyancsak vékonyan felszeleteljük a megtisztított csiperkegombát.
2. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és belefektetünk egy réteg burgonyát. Erre egy réteg gomba, majd rizs következik. Minden réteget megszórunk sóval, zúzott fokhagymával, reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel. Meglocsoljuk olajjal.
3. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. Felöntjük a vízzel. Alufóliával befedjük és előmelegített, 180 fokos sütőben 50 percig sütjük.
4. A fóliát eltávolítva a tetejét megpirítjuk (célszerű a tetejét zsemlemorzsával meghinteni és olajjal meglocsolni).