ZÖLDSÉGES RIZSBOMBA BROKKOLIMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: botmixer, kés, keverőtál, lábas, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, lerakás, párolás, pirítás, turmixolás
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben megpároljuk.
2. 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a lila hagymát. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt vörös káposztát, és 5 percig kevergetve pirítjuk. Megsózzuk, felöntjük fél pohár levessel és megpároljuk.
3. 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megszórjuk a rizzsel, és 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.
4. Felöntjük a maradék levessel, és puhára pároljuk. Végül belekeverjük a kockára vágott fontina sajtot. Amikor a sajt elolvadt, a rizs felét kivajazott gömbölyű formába simítjuk. Ráhalmozzuk a párolt káposztát és beborítjuk a maradék sajtos rizzsel.
5. A brokkolirózsák kétharmadát a tejszínnel összeturmixoljuk.
6. A rizsbombát tálra borítjuk, körülöntjük a brokkolimártással, és brokkolirózsákkal díszítve tálaljuk.
ZÖLDSÉGERŐLEVES
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a pórét. 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a kockára vágott zellergumót és a felaprított petrezselymet.
3. Felöntjük a vízzel. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítjük. A levest legalább 60 percet főzzük, majd leszűrjük.
4. A főtt zöldségeket más ételhez használjuk fel.