RIZS ARTICSÓKÁVAL ÉS ZÖLDBORSÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, párolás, passzírozás, áttörés, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg gömbölyű szemű rizs
12 db konzerv articsókaszív
15 dkg zöldborsó
20 dl víz
1 fej hagyma
4 db szardellafilé
1 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl víz
6 dkg reszelt juhsajt

vagy

6 dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A rizst a 20 deciliter sós vízben megfőzzük (13-15 perc).

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellafilét, majd a lecsöpögtetett articsókaszívet és a zöldborsót.

3. Frissen őrölt borssal ízesítjük (só valószínűleg nem kell). Felöntjük a vízzel, és fedő alatt megpároljuk.

4. A rizst leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.