RIZS ARTICSÓKÁVAL ÉS ZÖLDBORSÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, párolás, passzírozás, áttörés, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A rizst a 20 deciliter sós vízben megfőzzük (13-15 perc).
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellafilét, majd a lecsöpögtetett articsókaszívet és a zöldborsót.
3. Frissen őrölt borssal ízesítjük (só valószínűleg nem kell). Felöntjük a vízzel, és fedő alatt megpároljuk.
4. A rizst leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.