GOMBÁVAL-CUKKINIVEL RAKOTT RIGATONI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 80 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, serpenyő, sütő, szűrő, tésztafőző fazék, turmixgép, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, lerakás, párolás, reszelés, gyalulás, szűrés, töltés, turmixolás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg cukkini
60 dkg vegyes gomba
50 dkg rigatoni
4 dkg vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál víz
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 fej hagyma
10 dkg reszelt parmezán sajt
1 db tojássárgája
1 ¾ dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
ízlés szerint friss tárkonylevél

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát. Megsózzuk, ha kell, kevés vizet is öntünk alá. Fedő alatt megpároljuk. Friss tárkonylevelekkel és borssal fűszerezzük.

3. A tűzről levéve belekeverjük a zsemlemorzsát és 3 evőkanál reszelt parmezán sajtot.

4. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.

5. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük. Nagy tálba tesszük, olajjal meglocsoljuk és összekeverjük, nehogy összeragadjon. A tészta üregeit megtöltjük a hagymás gombával.

6. A cukkinit karikára vágjuk és gőz fölött vagy serpenyőben, kevés víz és olaj hozzáadásával kb. 5 percig pároljuk.

7. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt. Sima krémmé keverjük, sóval, borssal ízesítjük.

8. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy mély tűzálló tálat. Beleöntünk egy réteg cukkinimártást, majd beleültetjük a töltött rigatonikat. Rásimítjuk a maradék mártást.

9. Reszelt sajttal meghintjük. 20-25 percig sütjük.