ÉTCSOKOLÁDÉ-FONDÜ GYÜMÖLCCSEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fondü készlet, kés, keverőtál, lábas, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, kikeverés
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg apróra darabolt étcsokoládé
ízlés szerint friss, darabolt vegyes gyümölcs
1 és ¼ dl zsíros tejszín
ízlés szerint mályvacukor
Elkészítés:
1. A csokoládét és a tejszínt tegyük egy fondü- vagy hőálló edénybe, és vagy melegítsük lassú lángon, vagy a tálat tegyük egy nagy lábos forró víz fölé úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe.
2. A tálból kínáljuk, mályvacukorral és friss gyümölccsel.
A fondükhöz a legjobb gyümölcs az eper, a cseresznye és a banán.