TÉSZTA KIRÁLYRÁKKAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, pirítás, rák előkészítése, szűrés, zúzás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg királyrák
50 dkg orsótészta
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
½ dl tejszín
4 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A királyrákból 15 dkg-nyit egészben hagyunk, a többit felaprítjuk.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a zúzott fokhagymát. Fél percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a darabos és az egész királyrákot. 5 percig kevergetve pirítjuk.

4. Megsózzuk. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük.

6. Ráöntjük a forró mártást. Jól összekeverjük.