POLIPOS TÉSZTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg bébipolip
50 dkg rigatoni
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg érett, hámozott paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
igény szerint friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A zúzott fokhagymát 4 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk.

2. Hozzáadjuk a bébipolipot, és 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal, csíkokra vágott bazsalikomlevelekkel ízesítjük. 10 percig főzzük.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. A maradék olajjal meglocsolva kínáljuk.