BURGONYACURRY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: fokhagymaprés, kés, lábas, mozsár, serpenyő, szűrő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A meghámozott, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük.
2. Az újhagymát, aminek a zöldjét félretettük a díszítéshez, a fokhagymát, az 1 cm-es darabka gyömbért és a zöldpaprikát péppé törjük (1. kép), és ghee-ben 2 percig pároljuk. Beletesszük a felaprított paradicsomot, a kis fahéjrudat, a mustármagot, a garam masalát és a felnyitott kardamomot, és 2-3 percig állandóan kevergetve főzzük (2. kép). Hozzákeverjük a joghurtot (3. kép), majd besűrítjük.
3. Belekeverjük a főtt burgonyát (4. kép), és további 4-5 percig együtt pároljuk.
4. Az újhagyma karikára vágott zöldjével díszítve tálaljuk.