Parmezános borjúhúsos szendvics Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: grillező, hűtőszekrény, kés, keverőtál, papírtörlő, sajtkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hártyázás, hűtés, panírozás zsemlemorzsával, pirítás, sütés bő zsiradékban

Adag: 2-4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg puha, szeletelt sajt
20 dkg szeletelt borjúhús
½ adag pizzamártás
4 szelet kenyér
1 db simára kevert tojás
20 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint frissen őrölt őrölt bors
A sütéshez:
 olaj

Elkészítés:

1. A vékonyan szeletelt zsenge húst lehártyázzuk, majd a tojásba mártjuk, és a morzsába forgatjuk. Tányérra fektetve 10 percig behűtjük.

2. A bundázott húst bő, forró olajba rakjuk, és mindkét felén szép pirosra sütjük. Pecsenyelapáttal papírtörülközőre szedjük, leitatjuk.

3. A kenyérszeletek mindkét felét kissé megpirítjuk, és mindegyikre 1-1 hússzeletet fektetünk. Erre 2 evőkanál pizzamártást simítunk, és előmelegített grillbe téve 3-4 percig sütjük, hogy a mártás átmelegedjen és a sajt a tetejére olvadjon. Őrölt borssal megszórva kínáljuk.

Pizzaszósz

2 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál szárított bazsalikom
1 kiskanál szárított oregánó
1 kiskanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

1. A hagymát az olajon puhára pároljuk, majd a fokhagymát belekeverve 1 percig sütjük.

2. A paradicsomot meg a fűszereket hozzáadva, lefedve, 10 percig pároljuk, majd a fedőt levéve, kissé besűrítjük. Felhasználás előtt kihűtjük.