Parmezános borjúhúsos szendvics Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: grillező, hűtőszekrény, kés, keverőtál, papírtörlő, sajtkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hártyázás, hűtés, panírozás zsemlemorzsával, pirítás, sütés bő zsiradékban
Adag: 2-4 főre
Elkészítés:
1. A vékonyan szeletelt zsenge húst lehártyázzuk, majd a tojásba mártjuk, és a morzsába forgatjuk. Tányérra fektetve 10 percig behűtjük.
2. A bundázott húst bő, forró olajba rakjuk, és mindkét felén szép pirosra sütjük. Pecsenyelapáttal papírtörülközőre szedjük, leitatjuk.
3. A kenyérszeletek mindkét felét kissé megpirítjuk, és mindegyikre 1-1 hússzeletet fektetünk. Erre 2 evőkanál pizzamártást simítunk, és előmelegített grillbe téve 3-4 percig sütjük, hogy a mártás átmelegedjen és a sajt a tetejére olvadjon. Őrölt borssal megszórva kínáljuk.
Pizzaszósz
1. A hagymát az olajon puhára pároljuk, majd a fokhagymát belekeverve 1 percig sütjük.
2. A paradicsomot meg a fűszereket hozzáadva, lefedve, 10 percig pároljuk, majd a fedőt levéve, kissé besűrítjük. Felhasználás előtt kihűtjük.