CSŐBEN SÜLT CUKKINI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, papírtörlő, reszelő, serpenyő, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, kikeverés, lerakás, pihentetés, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4-6 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. A cukkinit 4-6 percig sütjük benne, a szeleteket időnként megforgatva, hogy egy kicsit mindkét oldaluk megpiruljon. Kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn lecsepegtetjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A cukkini felével kibélelünk egy kivajazott tűzálló tálat. Rászórjuk a zöldfűszerek felét (tárkony, petrezselyem, menta keveréke vagy csak tárkony) és 5 dkg reszelt sajtot. A cukkini másik felét ugyanígy rétegezzük, fűszerezzük, és megszórjuk 5 dkg sajttal.
3. Felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejet és a tejszínt, ízlés szerint szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a cukkinire, majd a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
4. A sajtos cukkinit 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük, hogy a közepe is átsüljön, a teteje pedig aranybarnára piruljon. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd a sütőedényben tálaljuk.