TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai robotgép, sütő, szita, tepsi
Eljárások: habverés, kikeverés, sütés, szitálás

Adag: 1 tepsi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél csésze túró
1 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
1 csésze kristálycukor
2 evőkanál finomliszt
¾ csésze tejföl
6 evőkanál mazsola

Elkészítés:

1. A tojássárgákat a cukorral sűrű, világos krémmé keverjük.

2. Belevegyítjük a lisztet, a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát, végül pedig a tojásfehérjéből vert kemény habot.

3. A masszát kivajazott, -lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben mintegy harminc percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni.

Sövuot ünnepén tejes fogásokat, például túrós blincet, ünnepi túrós-tejes kuglit, krémsajttal töltött kreplahot vagy túrótortát szolgálnak fel, amely arra emlékeztet, hogy az Úr tejjel-mézzel folyó földet ígért Mózesnak. A torták alakja gyakran a Tízparancsolat kőtábláira emlékeztet, máskor kúp alakjukkal Sinai hegyét idézik.