EGZOTIKUS GYÜMÖLCSCSOMAGOK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, citromnyomó, grillező, grillrács, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pácolás, préselés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db papaya
1 db mangó
1 db csillaggyümölcs
1 evőkanál gránátalmaszörp
3 evőkanál narancslé
A tálaláshoz:
igény szerint joghurt

vagy

igény szerint zsírszegény tejszín

Elkészítés:

1. A papayát félbevágjuk, magját kikanalazzuk (1. kép), és kidobjuk. Meghámozzuk, húsát vastag szeletekre vágjuk.

2. A mangó mindkét oldalát a magja mentén hosszában felvágjuk.

3. A mangó belsejét keresztbe bekockázzuk (2. kép). A mangó mindkét felét kifordítjuk, a kockákat levágjuk a héjról (3. kép).

4. Éles késsel felvágjuk a csillaggyümölcsöt.

5. Az összes gyümölcsöt egy tálba tesszük, és összekeverjük.

6. A gránátalmaszörpöt és a narancslevet összekeverjük, és a gyümölcsre öntjük. Legalább 30 percig hagyjuk pácolódni.

7. A gyümölcsöket 4 dupla alufólia lapra szétosztjuk, és a széleket behajtva csomagot formálunk belőlük, melybe jól belezárjuk a gyümölcsöt.

8. A csomagokat faszénparázs fölé rácsra tesszük, és kb. 15-20 percig grillezzük.

9. A gyümölcsöt a csomagban könnyű tejszínnel vagy joghurttal tálaljuk.

Az érett mangó színe a zöldtől a rózsapirosig terjedhet, a húsáé pedig a sárgától a narancs színűig. Olyan gyümölcsöt válasszunk, amely nyomásra enged egy kicsit.
A gránátalmaszörp édes szirup. Ha tetszik, helyette gránátalmalevet is használhatunk ehhez a recepthez. A gránátalmát kettévágjuk, és citromnyomón óvatosan kinyomjuk – nem szabad túl erősen nyomni, mert a leve keserűvé válhat.