ARTICSÓKA ÉS PÁRMAI SONKÁS SALÁTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az articsókát jól leszűrjük, és négybe vágjuk (1. kép), felhasználásig egy tálba tesszük.
2. A friss paradicsomot cikkekre vágjuk. A napon szárított, olajban eltett paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A pármai sonkát csíkokra vágjuk, és a paradicsommal és félbevágott olívabogyóval együtt a tálba tesszük.
3. Néhány bazsalikomlevelet félreteszünk a körethez, a többit apróra tépjük (2. kép), és a többi saláta alapanyaghoz tesszük.
4. Az olívaolajat, a borecetet, a fokhagymát, az enyhe mustárt, a mézet, a sót, borsot egy csavaros fedelű üvegbe tesszük, és erőteljesen összerázzuk, hogy jól összekeveredjen.
5. Az öntetet a salátára öntjük, és összekeverjük vele (3. kép). A salátát néhány egész bazsalikomlevéllel körítve tálaljuk.