SÜLT SÁRGABARACK MÉZZEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, sütő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, kimagozás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db félbevágott, kimagozott sárgabarack
4 evőkanál szeletelt mandula
4 evőkanál méz
1 csipet reszelt szerecsendió

vagy

1 csipet őrölt gyömbér
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy akkora hőálló tálat, amelyben egyetlen rétegben elférnek a félbevágott barackok.

2. A sárgabarackokat – vágott felükkel felfelé – belehelyezzük a tálba. Meghintjük mandulával, meglocsoljuk mézzel, végül megszórjuk a fűszerrel.

3. 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a sárgabarack megpuhul, a mandula pedig aranybarnára pirul. Kivesszük a sütőből, és azonnal tálaljuk.